‘Erg blij om weer terug te zijn’

van de Hoog en Laag website

WOLFHEZE Wodanseck vond onlangs in Pascal Gertsen een nieuwe hoofdtrainer. Een oude bekende keert daarmee terug in Wolfheze. Zijn komst zorgt voor tevreden gezichten aan de Duitsekampweg. ,,Ik ben erg blij om weer terug te zijn.”

Dick Martens

Het eerste team van voetbalvereniging Wodanseck heeft het dit seizoen niet makkelijk. Een chronisch spelerstekort speelt de ploeg van trainer Mart Gerrist nogal eens parten en resulteerde al eens in het niet kunnen spelen op de zaterdagmiddag. Meerdere voetbalsceptici ventileerden regelmatig hun ongezouten mening, die er op neerkomt dat zij het tijd vinden dat de stekker maar uit de lommerrijke vereniging getrokken moet worden. Zij beseffen niet dat er ook mensen zijn die de club nog steeds een warm hart toe dragen. Een van hen is zeker voorzitter Peter Paul Cornielje, maar in zijn kielzog stuurde onlangs Pascal Gertsen zijn auto richting de kantine aan de Duitsekampweg. Jaren geleden zette hij zijn eerste voorzichtige schreden op het Wolfhezer voetbalveld, inmiddels tekende hij er een contract als de nieuwe hoofdtrainer.

BIJZONDERE TIJD ,,We hebben hier zes jaar gewoond”, trapt Gertsen af. ,,Mijn hele basisschooltijd heb ik hier gespeeld, ik deed al vroeg met allerlei elftallen mee. Bij teams waar spelers nodig waren, viel ik in. Mijn vader was leider van diverse teams, mijn moeder maakte hier schoon en stond achter de bar, dus onze familie ademde Wodanseck. Het was echt een bijzondere tijd.”
Bij voorzitter Peter Paul Cornielje wordt de glimlach op zijn gezicht steeds groter, als hij Gertsen zo over de club hoort praten. ,,Het lijkt een beetje op mijn situatie nu. Mijn beide zonen voetballen hier ook en ook mijn vrouw draait veel bardiensten, dus wat dat betreft is er hier niet veel veranderd.”

SNELLE DEAL De voorzitter kreeg direct een goed gevoel bij de kennismaking met Gertsen. ,,We hadden vijf serieuze kandidaten, maar dan loop je Pascal tegen het lijf en met de historie van hem bij deze club en de wijze hoe hij daarmee omgaat, gaf dat zo’n goed gevoel dat de deal snel beklonken was. Hij straalt enthousiasme uit, wat ook zo bij de jongens overkwam nadat zij afgelopen week voor de dinsdagtraining met hem hadden kennisgemaakt. Ook sprak hij nog even met Mart.”

HART Gertsen en zijn familie verhuisden na hun Wolfhezer jaren naar Gendt. ,,Daar ben ik bij De Bataven in de jeugd gaan voetballen, ik heb ook nog een jaar bij Vitesse gespeeld, en ben ook nog even bij Angeren gaan voetballen, maar slepende enkelblessures hebben mij doen besluiten om te stoppen. Ik sta voor de klas en dan zijn die enkelklachten geen pretje. Sinds ik op niveau gestopt ben, zijn de klachten een stuk verminderd. Vervolgens ben ik bij de Bataven de jeugd gaan trainen, heb daar alle selectie-elftallen getraind, om daarna mijn hart te volgen en een nieuwe uitdaging aan te gaan bij concurrent RKHVV. Ik loop niet weg voor veranderingen. Nu was ik klaar om senioren te gaan trainen en kwam Wodanseck mooi op tijd.”

VISIE De nieuwbakken roerganger, in het bezit van UEFA C, waarvoor hij bij de Bataven stage liep bij de huidige Bennekom-trainer Arnold Brehler (,,Hij is echt een voorbeeld voor mij”), kent de huidige situatie en is ook al bezig om spelers naar ‘zijn’ club te krijgen. ,,Op 9 mei organiseer ik een voorlichtingsavond, om ook mijn visie duidelijk te kunnen ventileren. Ik zie het zitten en kijk er naar uit.”